Halfverharding in uw tuin

Halfverharding in uw tuin

Op zoek naar de juiste halfverharding in uw tuin? Nocciolo laat u kennismaken met de duurzame oplossing van perzikstenen, perzikpitten, abrikozen en hazelnoten. Deze innovatieve manier van bodembedekking is nieuw en uniek in Nederland. Wij zijn importeur en leverancier van dit prachtige product en leveren in de gehele Benelux en Duitsland. Onze producten kunnen worden gebruikt als halfverharding in de tuin, op tuinpaden rondom het huis en op opritten en daken. Zoekt u al een tijdje naar een goed alternatief voor grind, schors, snippers, schelpen, bestrating of tegels? Kies voor de duurzame oplossing van Nocciolo! Direct meer informatie ontvangen? Bel naar 0655405370 of stuur een mail naar info@nocciolo.nl. Wij helpen u graag verder!

Voordelen van de duurzame halfverharding van Nocciolo

Duurzame halfverharding in uw tuin kent meerdere voordelen. Allereerst gaat het om een onderhoudsarme oplossing. Als de perzikstenen, abrikozen of hazelnoten eenmaal zijn gelegd gaan ze jarenlang mee (meer dan 30 jaar). U heeft er geen omkijken naar en u hoeft niet steeds periodiek onderhoud uit te voeren zoals bij de ‘ouderwetse’ oplossingen op het gebied van halfverharding. Daarnaast gaat het product erg lang mee waardoor u er jarenlang plezier van heeft. Bovendien zijn onze producten 100% natuurlijk. U draagt hiermee ook uw steentje bij aan een beter milieu. Hieronder een opsomming van de voordelen van Nocciolo:

 • Onderhoudsarm
 • Gaat jaren mee (Tot wel 30 jaar)
 • 100% natuurlijke producten
 • Chique uitstraling in uw tuin
 • Duurzame milieuvriendelijke investering
 • Waterdoorlatend
 • Maatschappelijk verantwoorde onderneming
 • Korte lijnen binnen ons familiebedrijf

De producten

U wilt de halfverharding in uw tuin aanpakken. Uit wat voor producten kunt u dan precies kiezen bij Nocciolo? Wij hebben een breed scala aan producten gericht op verschillende toepassingen. Hieronder leggen wij het uit:

 • Allereerst bieden wij de perziksteen ofwel de perzikpit aan. Het gaat hierbij om de hardhouten kernen van de perzik. Perzikpitten rotten en schimmelen niet, nemen geen vocht op en er zal geen alg groeien. Naar uw wens kunt u honingraat of anti-worteldoek plaatsen. Genieten van uw mooie tuin zonder zorgen over onderhoud. Ideaal als bodembedekking in de tuin, als tuinpad of als parkeerplaats.
 • Hazelnoot: Met hun mooie bruine kleur met name geschikt voor plantenbakken, borders en strooigoed.
 • Abrikoos: Met de eigenschap van hardhout is het moeilijker weg te spoelen. Geschikt voor plantenbakken en als strooigoed.
 • Schutting: Perzikstenen schutting voor een chique scheidingswand in uw tuin.

Grondbedekking voor uw tuin, tuinpad of parkeerplaats? Kies Nocciolo!

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, uw tuinpad, uw parkeerplaats maar ook dunne handelbare schuttingen en dakbedekking op platte daken. Wij zetten ons in voor duurzame producten in de tuin en rondom het huis. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Vanaf 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Bent u benieuwd naar de kosten van onze halfverharding? Bel naar 0655405370 of stuur een mail naar info@nocciolo.nl. Wij helpen u graag verder!

Lees hieronder onze veelgestelde vragen:

Wat is halfverharding in de tuin?

Halfverharding bestaat uit verschillend onsamenhangend materiaal wat een hogere draagkracht levert dan de normale grond. Over het algemeen is halfverharding relatief goedkoop aan te leggen en te onderhouden. Nog een kenmerk van halfverharding is dat het 100% waterdoorlatend is en daardoor goed voor het milieu.

Wat zijn de verschillende soorten halfverharding voor in de tuin?

Halfverharding is een breed begrip en kan uit verschillende soorten materialen bestaan. Zo heb je onder andere split, leemgrind, boomschors maar ook houtsnippers. Deze materialen kun je allemaal gebruiken als halfverharding in je tuin. Wij maken dus gebruik van perzikstenen (pitten in de volksmond), abrikozen en hazelnoten schalen als halfverharding. Onze producten zijn 100% natuurlijk en hebben een gigantische levensduur.

Hoe en waarmee leg ik de halfverharding aan in de tuin?

De perzikstenen, hazelnoten en abrikozen kunnen zowel zonder als met worteldoek worden gelegd. Er wordt wel een worteldoek geadviseerd omdat het dan nog onderhoudsarmer is en je product beter behouden blijft. Ook hangt het af van het gebruiksdoel. Maakt u er bijvoorbeeld een oprit van dan is een goede ondergrond wel handig. Gebruik van splitmatten is niet nodig.

Wat zijn de voordelen van halfverharding in uw tuin?

Een voordeel van halfverharding is dat het waterdoorlatend is. Daarnaast is het onderhoudsarm en gaan onze producten wel meer dan 30 jaren mee. Het is goed om te weten dat alle Nocciolo producten 100% natuurlijk zijn. Onze producten hebben een chique uitstraling in uw tuin en u kiest voor een duurzame investering. Een milieuvriendelijke investering via de korte lijnen van ons familiebedrijf. De aanleg en het onderhoud van bestrating loopt vaak flink in de kosten. Onze halfverharding is makkelijk zelf aan te leggen en heel makkelijk in onderhoud.
Een ander milieutechnisch voordeel is dat de perziksteen als enige halfverharder heel goed CO2 vasthoudt.

Wat voor laagdikte adviseren wij voor uw halfverharding in de tuin?

Nocciolo adviseert een laagdikte van 3 a 3,5 cm voor onze producten. Hiermee ervaar je het beste loop- en rijcomfort. De laag zal dekkend genoeg zijn voor alle toepassingen. Op platte daken ter isolatie en bescherming van uw dak adviseren we een ruime laag van 4 a 4,5 cm.

Hoeveel onderhoud heb ik aan halfverharding in de tuin?

De producten van Nocciolo zijn onderhoudsarm. Onze producten rotten niet en vormen geen algengroei. Dit in combinatie met een laagdikte van 3 a 3,5 cm zal ervoor zorgen dat u super onderhoudsarm blijft. Onkruid maakt hierbij weinig kans.

Wat zijn de kosten voor onze halfverharding in de tuin?

Onze producten zijn per soort verschillend in levensduur, uiterlijk en doeleinden. Echter zijn ze al te verkrijgen vanaf €15,- per vierkante meter.

Hoe makkelijk is onze halfverharding voor in de tuin verkrijgbaar?

Onze halfverharding is makkelijk en snel verkrijgbaar. Het is bij ons mogelijk om per vierkante meter te bestellen. Meet uw oppervlakte goed op en wij zorgen dat het bij u thuis wordt afgeleverd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en onze snelle levertijden van 24-48 uur.
Ook is het mogelijk onze producten in verschillende tuincentra af te halen. Kijk op onze site voor het wederverkoop punt bij u in de buurt.