Bent u op zoek naar een natuurlijke bodembedekker
die uw tuin een warme, chique uitstraling geeft, onderhoudsarm is én heel lang meegaat?

Nocciolo laat u kennismaken met perzikpitten, hazelnootdoppen en abrikozenstenen . Onze producten zijn uitermate goed te gebruiken in perken en borders maar ook als boomspiegel of voor het afvullen van plantenpotten- en bakken . Er zijn vele voordelen!

De voordelen van de Nocciolo bodembedekkers
Licht in zijn gewicht is het makkelijk te plaatsen. En als het eenmaal ligt heeft u er door de lange levensduur jaren plezier van. In tegenstelling tot schorsen en snippers hoeft u de perzikstenen maar eens per 30 jaar te plaatsen. Ook abrikozenpitten en hazelnootdoppen gaan in vergelijking met boomschors en houtsnippers een stuk langer mee. De lange levensduur van de Nocciolo producten draagt bij aan CO2 reductie en opslag. Zeker ten opzichte van schors en snippers.

De natuurlijke bodembedekkers van Nocciolo rotten en schimmelen niet en groene aanslag maakt geen kans. Dit zorgt voor een enorm onderhoudsarme bodembedekking omdat er geen voedingsbodem voor onkruid ontstaat. Ter vergelijking: bij andere natuurlijke bodembedekkers ontstaat op een gegeven moment een composteerproces. Door de tijd heen zal er een humuslaag ontstaan waardoor er bovenop het worteldoek onkruid zal gaan groeien. Bij gesteente komt dit voornamelijk door de mineraalstof die ingewaaid zand en aarde voeding geeft maar ook door algen aanzet. En juist dat doen de Nocciolo producten niet!

Vaak wordt geroepen dat onkruid van boven komt en dit is ten dele waar. Onkruid wat kans wilt maken om te groeien heeft een voedingsbodem nodig. Mineraalstoffen van grind of de humuslaag van boomschors en houtsnippers zijn hier perfect voor.

Een ander voordeel van onze bodembedekking is het slak werende effect. Dit komt hoofdzakelijk door de structuur. Ook het enorm snel opdrogen van de toplaag heeft hier een belangrijke invloed op.

De natuurlijke bodembedekkers van Nocciolo absorberen geen water. Echter isoleren ze de bodem erg goed tegen extreme hitte en kou. Gevolg hiervan is dat er minder water nodig is in de zomer en dat uw planten beter beschermd zijn in de winter.

De duurzame bodembedekker van Nocciolo in een notendop
Perzikstenen , hazelnootdoppen en abrikozen zijn een bijzonder duurzaam alternatief voor de traditionele (natuurlijke) bodembedekkers. Eenmaal gelegd heeft u er minstens 30 jaar plezier van zonder de noodzaak om periodiek aan te vullen of groene aanslag te verwijderen. Onze bodembedekkers:
– Gaan enorm lang mee;
– Werken zeer goed tegen onkruid;
– Rotten of schimmelen niet;
– Zijn volledig waterdoorlatend;
– En 100% natuurlijk.

De zeer lange levensduur zorgt voor een reductie in transportbewegingen en een vermindering van CO2 uitstoot. Zo dragen wij, en u dus ook, een steentje bij aan een duurzamer buitenleven en een beter milieu!

Product tip bij deze toepassing: Hele perziksteen , halve perziksteen (mix), gekneusde perziksteen (shell) en perziksteen granulaat , hazelnootdoppen en abrikozenstenen.

Natuurlijke bodembedekker voor uw tuin, tuinpad of oprit? Kies Nocciolo!
Zoekt u al een tijd naar een goed alternatief voor grind, tegels, boomschors of houtsnippers als bodembedekker? Kies dan voor de duurzame oplossingen van Nocciolo!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame en natuurlijke bodembedekkers voor in de tuin en rondom het huis. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Bekijk onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Nocciolo, de kern van uw tuin
Vernieuwend & Onderscheidend

De perzikstenen en andere producten van Nocciolo blinken uit door hun vele bijzondere voordelen

extreem-lange-levensduur

Gaat jaren mee

Tot wel 30 jaar.

Waterdoorlatend

Waterdoorlatend

Betere afwatering en een verhoogde biodiversiteit in uw tuin.

geschikt voor opritten

Geschikt voor opritten

Ruim voldoende draagkracht voor intensief gebruik.

rot en schimmelt niet

Rot en schimmelt niet

Tegen onkruid, slakken en katten in uw tuin

lichtgewicht

Lichtgewicht

Perfect geschikt voor de bedekking van platte daken.

bladblazer bestendig

Bladblazer bestendig

Waait of spoelt niet weg.

onderhoudsvrij

Onderhoudsarm

Eenmaal gelegd heeft u er geen omkijken meer naar.

kindvriendelijk

Kindvriendelijk

Stevige maar valdempende ondergrond voor speeltoestellen.

CO2-opslag en -reductie

Perzikstenen nemen CO2 in zich op en houden deze lang vast.

De producten

U wilt een natuurlijke bodembedekker voor in uw tuin. Uit welke producten kunt u dan kiezen bij Nocciolo? Wij hebben een breed scala aan producten gericht op verschillende toepassingen:

Perziksteen

Allereerst bieden wij de perziksteen aan, in de volksmond ook wel perzikpit genoemd. Het gaat hierbij om de hardhouten kernen van de perzik. Perzikpitten rotten en schimmelen niet, nemen geen vocht op en er zal geen alg groeien. De levensduur van perzikstenen is enorm (meer dan 30 jaar).Naar wens kunt u anti-worteldoek onder de perzikstenen bodembedekking plaatsen. Perzikstenen zijn door hun robuustheid zeer geschikt als bodembedekker op opritten, parkeerplaatsen en tuinpaden maar worden ook gebruikt als dakbedekking en in natuurlijke schuttingen.

Hazelnootdoppen

Met hun mooie bruine kleur zijn onze hazelnootdoppen een ware eyecatcher in uw tuin. Hazelnootdoppen gaan ongeveer 5 jaar mee en hoeven tussentijds niet bijgevuld te worden. Ze zijn te gebruiken in borders en plantenbakken en als strooigoed.

Abrikozenstenen

De zacht witte kleur van abrikozenstenen (ook wel abrikozenpitten genoemd) zorgt voor een chique uitstraling. Abrikozenstenen gaan 15 jaar mee en waaien of spoelen niet weg. Ook dit product is vooral geschikt voor in plantenbakken, borders en als strooigoed.

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp