Perzikstenen

Perzikstenen zijn ook wel bekend als de perzikpitten. Het zijn de hardhouten kernen van de perzik. Deze producten vinden hun weg als bodembedekker in de tuin, op platte daken of zelfs in schuttingpanelen. 100% natuurlijk en duurzaam materiaal en makkelijk te verwerken in de gewenste toepassing. Buiten de mooie warme uitstraling is de gigantische levensduur van meer dan 30 jaar ook zeer aantrekkelijk. Perzikstenen rotten niet, nemen geen vocht op en algen en schimmel maken in de open lucht geen kans.

De perziksteen is een hardhoutachtige en heeft mede hieraan zijn enorme levensduur te danken. Het verschil in de perziksteen zit hem vooral in de bewerking en daardoor de grootte en het doeleind. De verschillende fracties perzikstenen zijn grotendeels een kwestie van smaak en gebruiksgemak. Voor het gebruik op opritten en tuinpaden kan naar wens een worteldoek of honingraat gebruikt worden. Hierdoor wordt het 100% onderhoudsarm!

Wij maken onderscheid tussen vier fracties. Van grof naar fijn opvolgend:

  • Hele perziksteen
  • Mix – halve stenen
  • Shell – gekneusde stenen
  • Granulaat
productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Hele Perziksteen

De grootste fractie zijn de hele perzikstenen. Ze hebben een uniek uiterlijk met een zeer hoge sierwaarde. Het wandelgemak daarentegen is voor dagelijks gebruik wat minder prettig. Dit komt door zijn ronde vorm. Voor incidenteel gebruik geen probleem. Denk aan onderhoud van planten in borders, dan kunt u er prima overheen lopen!
Bekijk de hele perziksteen in de webshop

Toepassingen;
Perken, borders, plantenbakken, spatranden, vijverranden, boomspiegels en op daken.

Mix – halve perziksteen

De Mix is een combinatie van halve en hele perzikstenen. Doordat de binnenschaal van de halve perzikstenen mooi glad is van textuur krijg je een prachtig contrast tussen de buiten en binnenzijde. De stabiliteit is met de Mix al erg prettig. Ze klinken goed in elkaar en zijn daardoor zowel goed te berijden met de auto als te belopen. Net als de hele perzikstenen kan de mix ook op daken worden gelegd. Daarnaast is de Mix ideaal te gebruiken in schuttingpanelen. Een echte alleskunner!
Bekijk de halve perziksteen in de webshop

Toepassingen;
Wandelpad, oprit, perken, borders, plantenbakken, spatranden, vijverranden, boomspiegels, op daken en in schuttingpanelen.

Shell – gebroken perziksteen

De gebroken perziksteen heeft een diameter fractie van circa 14mm. Door de relatief kleine fractie is de Shell zeer stabiel en goed te belopen en te berijden met de auto. De langste praktijk ervaring met deze fractie is 18 jaar lang met dagelijks gebruik als oprit voor meerdere auto’s per dag. Het ligt er nog steeds!
Bekijk de gebroken perziksteen in de webshop

Toepassingen;
Wandelpad, oprit, perken, borders, plantenbakken, spatranden, vijverranden, boomspiegels en op daken.

Granulaat

Het perziksteen granulaat kent een zeer fijne vorm. Met een fractie van ongeveer 6 tot 10 mm is de stabiliteit erg sterk. Het ziet er tevens prachtig uit! Maar let op, beperkte voorraad.
Bekijk de granulaat perziksteen in de webshop

Toepassingen;
Wandelpad, oprit, perken, borders, plantenbakken, spatranden, vijverranden, boomspiegels en op daken.

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp