Bent u op zoek naar duurzame
halfverharding voor in uw tuin?

Dan heeft Nocciolo het product voor u! Perzikstenen als halfverharder is de trend voor de komende jaren. Deze innovatieve manier van halfverharding is “steen goed!”

De eigenschappen van perzikstenen staan garant voor kwaliteit. We kunnen dit het best laten zien door de perziksteen te vergelijken met andere, bekende soorten halfverharding:

Boomschors en houtsnippers vergaan snel, worden snel rommelig en kunnen zelfs wat gaan ruiken. Het bijvullen vergt toch altijd weer wat inspanning en brengt bijkomende kosten met zich mee.

Grind als halfverharding is ook niet geheel onderhoudsarm. Sterker nog, het gebeurt tegenwoordig bijna niet meer, maar grind en gesteente werd in het verleden geharkt om zo alg aanzet te voorkomen. Ook werd grind met de hand gewassen. Houdt u dat niet goed bij dan ziet u de alg aanslag terug op uw grind. Dit kan voor de nodige irritaties zorgen.

Ten slotte is er nog de optie voor tegels, verharding en bestrating. Buiten het feit dat dit niet waterdoorlatend is, vergt het mooi houden van tegels en bestrating ook het nodige onderhoud.

Voordelen van de duurzame halfverharding van Nocciolo
De Perziksteen heeft geen van de negatieve eigenschappen die boomschors, houtsnippers of grind en gesteente hebben. De perziksteen is een hardhout en trekt geen vocht aan. Dus geen rot, schimmel of algen aanzet. We adviseren om de perzikstenen op een goed, stevig en waterdoorlatend gronddoek te leggen. Op deze manier doet u de enorme levensduur (+30 jaar!) niet tekort en bent u zo goed als onderhoudsvrij.

Wat er dan over blijft zijn de bladeren in de herfst. En dan is het fijn dat de perzikpitten goed met een bladblazer te bewerken en zelfs te harken zijn. De perzikstenen blijven goed liggen.
Een ander argument om in het achterhoofd te houden is de waterdoorlatendheid van de tuin en omgeving. Steeds vaker hebben we te maken met harde regenbuien en water wat niet weg kan omdat er veel bestraat en betegeld wordt. Perziksteen als halfverharding draagt bij aan een duurzaam en waterdoorlatend geheel.

De duurzame halfverharding van Nocciolo in een notendop
Zoekt u al een tijd naar een goed alternatief voor grind, bestrating, boomschors, houtsnippers of cacaodoppen? Kies dan voor de duurzame en natuurlijke halfverharding van Nocciolo !

Onze perzikstenen:

– Zijn onderhoudsarm;
– Zorgen voor CO2-opslag en -reductie;
– Gaan jaren mee (tot wel 30 jaar);
– Zijn 100% natuurlijk;
– Hebben een tijdloze en elegante uitstraling;
– Zijn een duurzame milieuvriendelijke investering;
– Werken tegen onkruid, slakken en katten in uw tuin;
– Zijn waterdoorlatend;
– Waaien of spoelen niet weg.

Product tip bij deze toepassing: Halve perziksteen (Mix) , gekneusde perziksteen (Shell), perziksteen granulaat

Wist u dat?
Onze producten kunnen naast halfverharding worden gebruikt als bodembedekker, op tuinpaden, opritten maar ook in schuttingen en als dakbedekking (zowel solitair als in combinatie met sedum). Naast de Perzikpitten biedt Nocciolo ook hazelnootdoppen en abrikozenpitten aan als bodembedekking.

Natuurlijke halfverharding voor uw tuin, tuinpad of oprit? Kies Nocciolo!
Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame alternatieven voor de traditionele vormen van halfverharding. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Bekijk onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Nocciolo, de kern van uw tuin
Vernieuwend & Onderscheidend

De perzikstenen en andere producten van Nocciolo blinken uit door hun vele bijzondere voordelen

extreem-lange-levensduur

Gaat jaren mee

Tot wel 30 jaar.

Waterdoorlatend

Waterdoorlatend

Betere afwatering en een verhoogde biodiversiteit in uw tuin.

geschikt voor opritten

Geschikt voor opritten

Ruim voldoende draagkracht voor intensief gebruik.

rot en schimmelt niet

Rot en schimmelt niet

Tegen onkruid, slakken en katten in uw tuin

lichtgewicht

Lichtgewicht

Perfect geschikt voor de bedekking van platte daken.

bladblazer bestendig

Bladblazer bestendig

Waait of spoelt niet weg.

onderhoudsvrij

Onderhoudsarm

Eenmaal gelegd heeft u er geen omkijken meer naar.

kindvriendelijk

Kindvriendelijk

Stevige maar valdempende ondergrond voor speeltoestellen.

CO2-opslag en -reductie

Perzikstenen nemen CO2 in zich op en houden deze lang vast.

De producten

U wilt de halfverharding in uw tuin aanpakken. Uit wat voor producten kunt u dan precies kiezen bij Nocciolo? Wij hebben een breed scala aan producten gericht op verschillende toepassingen:

Perziksteen

Allereerst bieden wij de perziksteen aan, in de volksmond ook wel perzikpit genoemd. Het gaat hierbij om de hardhouten kernen van de perzik. Perzikpitten rotten en schimmelen niet, nemen geen vocht op en er zal geen alg groeien. De levensduur van perzikstenen is enorm (meer dan 30 jaar). Naar wens kunt u honingraat of anti-worteldoek onder de perzikstenen halfverharding plaatsen. Perzikstenen zijn door hun robuustheid zeer geschikt als halfverharding op opritten, parkeerplaatsen en tuinpaden.

Hazelnootdoppen

met hun mooie bruine kleur zijn onze hazelnootdoppen een ware eyecatcher in uw tuin. Hazelnootdoppen gaan ongeveer 5 jaar mee en hoeven tussentijds niet bijgevuld te worden. Ze zijn te gebruiken in borders en plantenbakken en als strooigoed.

Abrikozenstenen

de zacht witte kleur van abrikozenstenen (ook wel abrikozenpitten genoemd) zorgt voor een chique uitstraling. Abrikozenstenen gaan 15 jaar mee en waaien of spoelen niet weg. Ook dit product is vooral geschikt voor in plantenbakken, borders en als strooigoed.

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp