Een levendige en gevarieerde tuin met een natuurlijke uitstraling creëer je door bloeiende borders af te wisselen met

hogere struiken of bomen, gras, bestrating en verschillende natuurlijke bodembedekkers. Naast perzikstenen bieden wij daarom ook kwalitatief hoogwaardige hazelnootdoppen en abrikozenpitten voor in de tuin aan. Elk van deze twee producten heeft zijn eigen unieke eigenschappen en zorgt voor een prachtig contrast in uw borders en plantenbakken.

De producten

productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Hazelnootdoppen

De diepbruine kleur van onze hazelnootdoppen of hazelnootschillen geeft uw tuin een bijzondere warme uitstraling. Bij regen kleuren ze nog donkerder, maar daarna nemen ze al snel hun eigen mooie bruine kleur weer aan. Hazelnootdoppen zijn met name geschikt in plantenbakken, borders en als strooimiddel in de tuin. Ze bieden een geweldige bescherming tegen vorst en hitte, weren onkruid maar zijn tegelijkertijd goed waterdoorlatend. Ook werken de hazelnootdoppen, door hun scherpe randjes, perfect als slakkenverjager. In tegenstelling tot andere strooimiddelen zijn hazelnootdoppen wind- en watervast. Ze rotten niet en zijn heel duurzaam. U heeft jarenlang plezier van deze mooie bodembedekker! Het enige wat u hoeft te doen is eens per 4 á 5 jaar aanvullen.

Abrikozenpitten

Abrikozenpitten delen veel van de positieve eigenschappen van hazelnootdoppen. Ze blijven tot wel 15 jaar mooi, zijn heel geschikt als bodembedekker in borders en plantenbakken, waaien niet weg en bieden uw planten de juiste bescherming tegen (extreme) weersomstandigheden. Qua uitstraling is de abrikozenpit in de tuin echter totaal verschillend van de hazelnoot. Abrikozenpitten zijn namelijk heel licht van kleur. In de zon kleuren ze zelfs vrijwel wit! Ze geven uw tuin een hele chique en zachte look. In tegenstelling tot grind trekken abrikozenpitten geen groene algen aan. Dit maakt ze bijzonder onderhoudsarm.

Feitelijk spreken we niet over abrikozenpitten, maar over abrikozenstenen. Het gaat namelijk over de harde kern van de abrikoos. Deze kern biedt weer bescherming aan het zaadje, de pit. In de volksmond wordt echter vrijwel altijd over abrikozenpitten gesproken, vandaar dat wij deze term ook gebruiken.

productpagina perzikstenen heel closeup scaled
bestrating pand
pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp