Hazelnootdoppen en abrikozenpitten

Een levendige en gevarieerde tuin met een natuurlijke uitstraling creëer je door bloeiende borders af te wisselen met hogere struiken of bomen, gras, bestrating en verschillende natuurlijke bodembedekkers. Naast perzikstenen bieden wij daarom ook kwalitatief hoogwaardige hazelnootdoppen en abrikozenpitten voor in de tuin aan. Elk van deze twee producten heeft zijn eigen unieke eigenschappen en zorgt voor een prachtig contrast in uw borders en plantenbakken.

Hazelnootdoppen

De hazelnootdoppen zijn een bijzonder product van zichzelf. Zeer karakteristiek van kleur en vorm. Met regen zie je ze donkerder worden en bij droogte kleuren ze weer terug. Erg warm als geheel. Na verloop van tijd zal er lichte verkleuring optreden. De hazelnootdoppen zijn wat broos van zichzelf. Hierdoor zijn ze ideaal als mulch of strooigoed. Zolang je er zelf niet tot zeer weinig over hoeft te lopen gaan ze heel lang mee. Hazelnootdoppen verteren erg langzaam dus afbraak door druk van lopen is het grootste bederf. Levensduur met juist gebruik tussen de 10 en 15 jaar.
Bekijk de hazelnootdoppen in de webshop

Toepassingen;
Perken, borders, plantenbak, spatrand en erg leuk als decoratie voor binnen gebruik.

Abrikozenpitten

De abrikozenpit heeft een ovaal vlakke vorm en is bij het plaatsen in de tuin lichtbruin. Na verloop van tijd verandert de kleur door de invloed van zonlicht naar vrijwel wit. Dit geeft de abrikozenpitten een zeer bijzonder look! De vorm van de abrikoos zorgt voor een rustige uitstraling. Het is een mooie onderbreking in zowel vorm al kleur.

De abrikozenpit heeft ook de eigenschappen van hardhout net als de perziksteen. Het is zwaarder dan water en waait/spoelt niet weg. Het isoleert de bodem tegen warmte en kou en is bijna net zo divers in haar toepassingen. We raden het af om de abrikozenpitten als oprit te gebruiken. Gebruik op tuinpaden is wel mogelijk. Maar ook voor paden adviseren we eerder de perzikstenen. Met name als strooigoed, decoratie of mulch worden abrikozenpitten veel gebruikt.

Bekijk de abrikozenpitten in de webshop

Toepassingen;
Wandelpad, oprit, perken, borders, plantenbakken, spatranden, vijverranden, boomspiegels, op daken en in schuttingpanelen.

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp