Onze Producten

De perzikstenen, hazelnoten en abrikoos van Nocciolo zijn uitermate geschikt als bodembedekkers en half verharder. Het zijn allen 100% natuurlijke producten die afkomstig zijn van de fruit verwerkende industrie. In tegenstelling tot de andere bodembedekkers zoals schors, snippers en cacaodoppen hebben de nocciolo producten een levensduur die meer gelijk staat aan die van grind. Het is een zeer goed alternatief voor bestrating in bijvoorbeeld opritten, wandelpaden en terrassen. Ze zijn daarmee een uitstekend duurzaam alternatief in een goed waterdoorlatende tuin. Ook zie je deze producten veel in de borders, op plantenbakken, op platte daken en in erfscheidingen. We adviseren al onze producten op een laagdikte van 3 a 3.5 cm te leggen.

Perziksteen

De perzikstenen zijn ook wel bekend als de perzikpitten. Het zijn de hardhouten kernen van de perzik. Deze producten vinden hun weg  op de bodem in tuinen, platte daken of zelfs in schutting delen verwerkt. 100% natuurlijk en duurzaam materiaal en makkelijk te verwerken in de gewenste toepassing. Buiten de mooie warme uitstraling is de gigantische levensduur van meer dan 30 jaar ook zeer aantrekkelijk. Perzikstenen rotten en schimmelen niet, nemen geen vocht op en algen groei maakt geen kans in de open lucht.

Mede hierdoor wordt de gigantische levensduur van dit product gewaarborgd. Het verschil in de perzikstenen zit hem vooral in de bewerking en daardoor de grootte en het doeleind. De verschillende fracties perzikstenen zijn grotendeels een kwestie van smaak. Voor het gebruik op parkeerplaatsen en paden wordt naar wens een anti-worteldoek of honingraat gebruikt. Hiermee bent u absoluut onderhoudsarm.

Nocciolo, de kern van uw tuin
Vernieuwend & Onderscheidend

De perzikstenen en andere producten van Nocciolo blinken uit door hun vele bijzondere voordelen

extreem-lange-levensduur

Gaat jaren mee

Tot wel 30 jaar.

Waterdoorlatend

Waterdoorlatend

Betere afwatering en een verhoogde biodiversiteit in uw tuin.

geschikt voor opritten

Geschikt voor opritten

Ruim voldoende draagkracht voor intensief gebruik.

rot en schimmelt niet

Rot en schimmelt niet

Tegen onkruid, slakken en katten in uw tuin

lichtgewicht

Lichtgewicht

Perfect geschikt voor de bedekking van platte daken.

bladblazer bestendig

Bladblazer bestendig

Waait of spoelt niet weg.

onderhoudsvrij

Onderhoudsarm

Eenmaal gelegd heeft u er geen omkijken meer naar.

kindvriendelijk

Kindvriendelijk

Stevige maar valdempende ondergrond voor speeltoestellen.

CO2-opslag en -reductie

Perzikstenen nemen CO2 in zich op en houden deze lang vast.

De producten

U wilt de halfverharding in uw tuin aanpakken. Uit wat voor producten kunt u dan precies kiezen bij Nocciolo? Wij hebben een breed scala aan producten gericht op verschillende toepassingen:

productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Perziksteen

Allereerst bieden wij de perziksteen aan, in de volksmond ook wel perzikpit genoemd. Het gaat hierbij om de hardhouten kernen van de perzik. Perzikpitten rotten en schimmelen niet, nemen geen vocht op en er zal geen alg groeien. De levensduur van perzikstenen is enorm (meer dan 30 jaar). Naar wens kunt u honingraat of anti-worteldoek onder de perzikstenen halfverharding plaatsen. Perzikstenen zijn door hun robuustheid zeer geschikt als halfverharding op opritten, parkeerplaatsen en tuinpaden.

Hazelnootdoppen

met hun mooie bruine kleur zijn onze hazelnootdoppen een ware eyecatcher in uw tuin. Hazelnootdoppen gaan ongeveer 5 jaar mee en hoeven tussentijds niet bijgevuld te worden. Ze zijn te gebruiken in borders en plantenbakken en als strooigoed.

productpagina perzikstenen heel closeup scaled
productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Abrikozenstenen

de zacht witte kleur van abrikozenstenen (ook wel abrikozenpitten genoemd) zorgt voor een chique uitstraling. Abrikozenstenen gaan 15 jaar mee en waaien of spoelen niet weg. Ook dit product is vooral geschikt voor in plantenbakken, borders en als strooigoed.

bestrating pand
pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp