Wie zijn wij
Nocciolo is een familie bedrijf dat zich inzet voor het gebruik van originele en duurzame producten in de tuin.

We maken daarbij gebruik van de rest producten uit de voedingsindustrie, door deze een andere toepassing te geven. Sinds 2005 hebben we ervaring met de perzikstenen in eigen tuin door ze daar gedurende 10 jaar experimenteel te testen. In 2014 heeft Nocciolo de stap naar de tuinmarkt gemaakt.

Ons team
De mensen achter nocciolo

alt=""

Sven Hazekamp

alt=""

Nelleke de Ligt – Hazekamp

alt=""

Robbert Hazekamp

alt=""

Rob Hazekamp

Het bedrijf Nocciolo

Wij zijn met onze producten op meerdere markt segmenten actief en willen daar door middel van innovatief denken onderscheid maken. Naast de tuin sector waar alles mee is begonnen kunt u ons nu ook vinden op de groendaken, perziksteen schuttingen die dienen als geluidsscherm/erfafscheiding en we worden steeds meer betrokken bij projecten in de bouwwereld.

De perziksteen is namelijk een uitstekende zonwering op daken en kent gegoten in cement ook een mooie en onderscheidend vermogen om eens een geheel andere vloer te maken.

Nocciolo samenwerkingen
Leger des Heils – 50|50 Workcenter

Tevens hebben we een unieke samenwerking met workcenter 50/50 Noord, een initiatief van het Leger des Heils. Doormiddel van 50|50 workcenter spant het Leger des Heils zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inspirerend werk te bieden en hen te laten terugkeren in het arbeidsproces. Wij als Nocciolo hebben samen met het Leger des Heils ervoor gekozen deze samenwerking tot stand te brengen. Doormiddel van deze samenwerking krijgt men wat mee van transport, import, verpakkingswerkzaamheden, ontwikkelingen van ons bedrijf en een nauwe samenwerking met de klant.

Onze geschiedenis

productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Het begin

Nelleke de Ligt is keramiste. Op één van haar kunstreizen bezocht zij in 2004 Zuid Afrika Tshwane University of Technology’s, waarbij de Faculty of the Arts specifieke aandacht had. Gedurende deze reis heeft ze ook een aantal beeldend kunstenaars bezocht. Bij één van haar collega’s zag zij de perzikstenen in een tuin. De warme uitstraling, unieke kleurschakeringen en originaliteit van de perzikstenen maakten diepe indruk.

Terug in Nederland…

Terug in Nederland liet ze samen met haar man Rob Hazekamp de oprit, parkeerplaatsen en gehele binnenplaats bij haar atelier en galerie bedekken met perzikstenen. De cursisten, bezoekers en anderen maken daar sinds 2005 gebruik van. Vandaag de dag ligt het er nog steeds super bij! Reden genoeg om hier wat mee te doen…

productpagina perzikstenen heel closeup scaled
productpagina perzikstenen heel closeup scaled

2014 – Duurzaamheid

In 2014 hebben we de stap gemaakt om dit nog onbekende product in Nederland op de markt te brengen. Als familie bedrijf zetten we ons in voor dit natuurlijke en duurzame alternatief in vele tuinen en op platte daken, ofwel duurzame producten in de tuin. Nu, jaren later, werken we breed samen met hoveniers en tuinontwerpers in Nederland en België. ‘’Ooit gaan mensen het belang van duurzaamheid inzien’’, zei Rob Hazekamp in 2014. En groot gelijk had hij. We kunnen er nu niet meer onderuit. We moeten omdenken!

Laten we samenwerken!
Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een samenwerking aangaan?

Neem contact met ons op