Slide background

Product informatie / verkooppunten

Product informatie

Nocciolo perzikstenen zijn de hardhouten kernen van perziken. Ze worden “stenen” genoemd, omdat de perzik een steenvrucht is. In deze kernen zit een kleine pit, die zal verdrogen omdat de Nocciolo perzikstenen boven de grond gebruikt worden. 

De hardhouten Nocciolo perzikstenen zinken in water, maar het soortelijk gewicht is lichter dan bijvoorbeeld grind of mijnsplit. Ze zijn echter zwaarder dan houtsnippers, waardoor ze zwaar genoeg zijn om goed te blijven liggen: het verwaait niet, spoelt niet weg bij een regenbui en overvloedig herfstblad kan gewoon met een bladblazer verwijderd worden. Nocciolo perzikstenen hebben bovendien van geen last van rotting of groene algen aanslag. Nocciolo perzikstenen zijn dus buitengewoon duurzaam in gebruik.

Verzending/levering van uw bestelling
Wij kunnen ons product in heel Nederland bezorgen per bezorgdienst of per vrachtauto. Leveringen op de Waddeneilanden en Zeeuws Vlaanderen zijn mogelijk tegen afwijkende transport kosten. Dit kan per locatie verschillen, neemt u daarom svp vooraf contact met ons op.

Lokale aankopen 

U kunt uw perzikstenen ook aankopen bij: 

Tuincentrum en Boomkwekerij Peter van Gennip,  Helmond

Tuincentrum De Bosrand,  Wassenaar

Magnolia Tuinontwerp 

Groenrijk de Wilskracht,  Den Haag

Nuyens Tuin- en Groenshop, Limmen

Tuincentrum Schoutenbos, Warmenhuizen

Tuincentrum Palland, Kampen 

Willemstein Hoveniers Waddinxveen  en   www.deduurzametuin.nl

Intervema, Eelde 

Welkoop, Hoogeveen 

Florahof, Eelde

Hazenberg dier&tuin, Grootegast 

Nederveen tuinen, Lijnden 

Molinia- beplantingsplannen 

 

 

 

Productie proces

Productie proces

De Nocciolo perzikstenen worden na de perzikoogst gereinigd en gekneusd. Daarna worden de Nocciolo perzikstenen in handige zakken verpakt om te kunnen verzenden. Omdat er alleen in de zomer geoogst kan worden komen de Nocciolo perzikstenen zowel uit Europa als uit Zuid Afrika. Dit zorgt ervoor dat de Nocciolo perzikstenen dan ook het hele jaar beschikbaar zijn. Na de bewerking ontstaan de volgende productvormen:

Shellpack (gekneusde perziksteen )
Deze vorm ontstaat na droging en kneuzen van de steen. Deze gekneusde steen heeft fijnere structuur en een zeer stabiele loop kwaliteit. In de Shellpack komen ook nog enkele hele stenen voor (c.a.10%). De Shellpack is doorgaans leverbaar uit voorraad.

Nutpack ( hele perziksteen)

Deze vorm is de gedroogde hele perziksteen met een, volgens consumenten, hogere sierwaarde dan Shellpack maar heeft een minder stabiele loopkwaliteit. Per doos leverbaar, bij grotere hoeveelheden indien voorradig. Doorgaans wordt de Nutpack alleen decoratief gebruikt in de bloemsierkunst. 

Mixpack ( hele/ halve perziksteen)

Deze vorm heeft de beide voordelen in zich. Dit product bestaat voor ca. 40-45% uit hele stenen, 40-45 % halve stenen en 10-20% gebroken stenen. Hierdoor heeft dit product een bijzonder aantrekkelijk uiterlijk, met een eveneens stabiele loop kwaliteit. Dit product is 100% op voorraad.
 

Over ons

Het bedrijf Nocciolo 

Nelleke de Ligt is keramiste. Op een van haar kunstreizen bezocht zij in 2004 Zuid Afrika  de Tshwane University of Technology’s, waarbij de Faculty of the Arts specifieke aandacht had. Gedurende deze reis heeft zij ook  en een aantal beeldend kunstenaars bezocht. Bij een van haar collega’s zag zij de perzikstenen in een tuin. De warme uitstraling en de unieke kleurschakeringen van de perzikstenen maakten diepe indruk. 

Terug in Nederland liet zij de oprit en parkeerplaatsen bij haar atelier en galerie bedekken met perzikstenen. De cursisten en bezoekers maken daar sinds 2005 gebruik van.  Nu ze heeft kunnen constateren dat perzikstenen duurzaam zijn, mooi van kleur blijven en niet wegrotten of schimmelen, is de tijd rijp om Nederland kennis te laten maken met deze innovatieve vorm van bodembedekking.