Bent u op zoek naar mooie, natuurlijke dakbedekking
ter bescherming van uw platte daken?

De perziksteen wordt steeds vaker toegepast als betaalbare, functionele en milieuvriendelijke oplossing met meerdere doeleinden. Perzikstenen geven uw platte daken een prachtige warme uitstraling, zijn zeer duurzaam en kennen tal van interessante voordelen ten opzichte van veelgebruikte plat dak bedekking zoals grind en sedum.

De voordelen van perzikstenen als plat dak bedekking
Perzikstenen trekken, in tegenstelling tot grind, geen algen aan en zijn volledig vocht- en hittebestendig. U heeft er na het leggen zeker 30 jaar geen omkijken meer naar! Perzikstenen waaien niet weg en worden nooit heet, ook niet in de warme zomermaanden. De vele luchtkamertjes en holle ruimtes tussen de perzikstenen vormen de ideale warm dak isolatie en beschermen uw bitumen dakbedekking tegen de zon. Ze zorgen voor een langere levensduur van uw dakleer en vormen een goede ondergrond voor zonnepanelen.

Verder dempen perzikstenen regengeluid, verbeteren ze het zicht op uw dak en leveren door hun enorm lange levensduur een belangrijke bijdrage aan CO2 reductie.

Bij hittegolven worden steden het zwaarst getroffen. Meer stenen, gebouwen en verharde wegen en minder groen, water en wind zorgen ervoor dat de warmte langer blijft hangen. Door perzikstenen toe te passen draag je bij aan de vermindering van hittestress in de stedelijke gebieden.

Perzikstenen als natuurlijk alternatief voor een Sedum dak.

Is uw dak vanwege een te lichte dakconstructie of te oude dakbedekking (nog) niet geschikt voor een Sedum dak? Kies dan voor perzikstenen dakbedekking:

– Eenmaal gelegd op vliesdoek wegen perzikstenen slechts 22 kg per vierkante meter. Een perzikstenen dakbedekking is eenvoudig en snel aan te leggen. In vergelijking met Sedum dakbedekking kost het relatief weinig moeite en blijven de kosten beperkt. Het resultaat benadert wel dat van een groen dak voor wat betreft isolatie en bescherming tegen weersinvloeden. Mede door het vliesdoek draagt een perzikstenen dak ook bij aan een vertraagde waterafvoer en beperkte waterbuffering.

– Is uw dak wel geschikt voor de aanleg van een Sedum dak? Dan kunt u de perziksteen hergebruiken als drainagelaag van uw Sedum dak.

Uw plat dak bedekken met perzikstenen? Kies Nocciolo!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame en natuurlijke producten als dakbedekking op platte daken, maar ook voor in borders, op tuinpaden, opritten en in natuurlijke schuttingen. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze producten altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame en 100% natuurlijke producten en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of bekijk onze webshop. Wij helpen u graag verder!

 

Product tip bij deze toepassing: Hele perzikstenen, Halve perziksteen (Mix)