Perzikstenen beschikken over unieke eigenschappen en zijn uitermate geschikt
als bodembedekker in tuinen, opritten, op platte daken of zelfs verwerkt in schuttingen.

De perzikstenen komen uit de perzikvrucht en worden in de volksmond ook wel perzikpitten genoemd. Hoewel beide termen door elkaar gebruikt worden is een perziksteen niet hetzelfde als een perzikpit. De harde, hardhouten kern van de perzik is de perziksteen. Deze steen biedt bescherming aan de daadwerkelijke pit, ofwel het zaadje van de perzik.

De Nocciolo perzikstenen zijn 100% natuurlijk, duurzaam en makkelijk te verwerken in vele gewenste toepassingen. Naast de mooie warme uitstraling maakt de enorme levensduur (30+ jaar), de bijdrage aan CO2 reductie en het onderhoudsvrije aspect de perziksteen een zeer gewild alternatief voor bestrating en andere bodembedekkers zoals grind, schors, snippers en cacaodoppen. Nooit meer last van algvorming, onkruid of rottende bodembedekking: perzikstenen geven uw tuin niet alleen een bijzonder elegante uitstraling, maar besparen u daarnaast veel tijd, geld én energie!

Nocciolo importeert de perzikstenen uit de fruit verwerkende industrie en maakt ze klaar voor gebruik als bodembedekker, half verharding, dakbedekking of in schuttingen. U heeft de keuze uit drie verschillende fracties perzikstenen: hele stenen, halve stenen en gebroken stenen. Welke bewerking geschikt is voor u hangt af van uw voorkeur en waarvoor u de stenen wilt gebruiken.

De producten

productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Hele Perzikstenen

De hele, ongebroken perzikstenen hebben een hoge sierwaarde en worden met name gebruikt op platte daken, in borders en plantenbakken of op stukken waar u niet dagelijks op hoeft te lopen. Door de ronde vorm zijn de hele stenen minder geschikt om intensief te belopen of te berijden met de auto.

Halve perzikstenen

Net als de hele stenen geven halve perzikstenen uw borders, daken of oprit een warme en chique uitstraling. Doordat de perzikstenen gehalveerd zijn grijpen deze meer in elkaar en vormen hierdoor een stevige, solide ondergrond. Halve perzikstenen zijn daarom heel geschikt als bodembedekker op tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen. Maar ook op daken, in borders en in schuttingdelen worden halve perzikstenen veel gebruikt.

productpagina perzikstenen heel closeup scaled
productpagina perzikstenen heel closeup scaled

Gebroken perzikstenen

Onze gebroken perzikstenen bestaan uit fragmenten met een diameter van circa 14 mm. De kleine fractie maakt deze stenen uitermate stabiel en heel geschikt om te belopen of berijden met de auto. De gebroken perziksteen is met name ideaal voor opritten, daktuinen of tuinpaden.

bestrating pand
pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp