Een Sedum dak, ook wel groen dak genoemd,
levert een geweldige bijdrage aan het milieu en een groenere leefomgeving.

Steeds meer mensen ontdekken de mooie uitstraling en andere voordelen van sedum dakbedekking. Groen daken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en worden in ons land gelegd door een aantal specialisten. De sector is steeds meer in opkomst en staat in het teken van innovatie en ontwikkeling. Nocciolo draagt met haar producten graag een steentje bij aan deze ontwikkeling! Onze perzikstenen zijn 100% natuurlijk, lichtgewicht en vormen een geweldig alternatief voor de kunststof drainagematten onder uw groendak.

Mede omdat perzikstenen niet rotten of schimmelen blijven ze lang liggen. Sedum wordt wel vaker geplaatst met een grind strook langs de randen van het dak. Het gewicht van grind langs de randen van het sedum dak kan zorgen voor uitdagingen in de daklast. Ook in dit geval is de perziksteen een uitermate geschikte oplossing.

De voordelen en nadelen van een sedumdak
Een sedumdak kent vele voordelen. Het zorgt voor schonere lucht, absorbeert regenwater, heeft een zeer goede isolerende werking en zorgt voor een brandwerende laag op uw dak. Nadelen heeft een sedumdak weinig, maar er zijn wel twee uitdagingen die om een creatieve oplossing vragen. De eerste is het gewicht van een groen dak. Bouwtechnisch is een sedumdak vaak te zwaar voor bestaande constructies. Sedum op een bestaand plat dak leggen gaat daarom vaak niet. Een ander nadeel is dat de drainagemat van een groendak vaak uit kunststof bestaat. Juist op een groen dak wilt u het gebruik van plastic en kunststoffen natuurlijk het liefst zoveel mogelijk beperken.

Een natuurlijk en lichtgewicht sedumdak door middel van perzikstenen

Door gebruik te maken van perzikstenen heft u alle nadelen van een sedumdak in een keer op. Onze perzikstenen zijn 100% natuurlijk, zeer duurzaam en een perfect alternatief voor de kunststof drainagemat onder uw groendak. Perzikstenen zijn lichtgewicht: ze wegen slechts 22 kg per vierkante meter. Een laag perzikstenen heeft ongeveer dezelfde kostprijs als een drainage plaat, de keuze voor perziksteen is dus kostenneutraal. Ook de bekende grind- of olivijnranden naast het sedum op groendaken kunnen vervangen worden door perzikstenen. De CO2 opslag van perzikstenen ligt door de lange levensduur (30+ jaar) een stuk hoger dan die van grind of olivijn. Kiest u voor perzikstenen, dan draagt u automatisch een steentje bij aan een beter milieu!

Heeft u al perzikstenen liggen op het vliesdoek van uw dak? Dan kunt u deze gewoon laten liggen om hierop uw groen dak verder op te bouwen.

Product tip bij deze toepassing: Hele perzikstenen, Halve perziksteen (Mix)

Uw sedumdak verrijken met perzikstenen? Kies Nocciolo!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame en natuurlijke producten als dakbedekking op platte daken, maar ook voor in borders en plantenbakken, op opritten, tuinpaden en in schuttingen. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze producten altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame en 100% natuurlijke producten en wilt u meer informatie? Bekijk onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!