Slide background

Noodzakelijke ondergrond

Noodzakelijke ondergrond

Vooral voor een oprit, parkeerplaats of wandelpad is een goede ondergrond van groot belang. Een natuurlijke zandbodem hoeft eigenlijk alleen maar egaal getrokken en aangetrild te worden.  Om het onkruid optimaal te weren is het aanbrengen van anti-worteldoek  onder de Nocciolo perzikstenen aan te bevelen. Als u een wat minder zandhoudende harde bodem heeft, kunnen splitmatten al volstaan.

Bij een werkelijk  zachte ondergrond (veengrond bijvoorbeeld) is het wenselijk om eerst een hardere laag te storten, nadat ongeveer 20 cm van de toplaag is verwijderd.  Die nieuwe laag kan van zand zijn, maar ook puin voldoet goed. Deze nieuwe toplaag moet wel even flink aangetrild worden, zodat de ondergrond voor de Nocciolo perzikstenen stabiel en vlak is.  Voor een optimaal resultaat adviseren wij hierop anti-worteldoek of splitplaten aan te brengen of splitplaten die voorzien zijn van anti-worteldoek. 
 

Oprit / parkeerplaats

Oprit / parkeerplaats

U zult verrast zijn van het geluid van een rijdende auto over een oprit bedekt met Nocciolo perzikstenen! U hoort niet dat harde knarsen zoals van grind, maar een sympathiek en warm geritsel. Voor een oprit of een parkeerplaats zijn zowel de Mixpack (heel/half) als de gekneusde Nocciolo perzikstenen geschikt, beide hebben een chique en verzorgde uitstraling. Bij intensief gebruik van de oprit is de Mixpack (vanwege de stabiliteit) uitstekend geschikt. Doorgaans volstaat een laag Nocciolo perzikstenen van 4 cm. Bij opritten en parkeerplaatsen is de ondergrond natuurlijk ook erg belangrijk.
 

Plantenbakken

Plantenbakken

Ook in plantenbakken hebben de Nocciolo perzikstenen een bijzondere en sierlijke uitstraling. Afhankelijk van de maat en de vorm van de plantenbak, zijn zowel de Mixpack als de Shellpack, gekneusde perzikstenen, te gebruiken. De perziksteen heeft een compacte ligging waardoor de verdamping van water sterk wordt vertraagd. Nocciolo perzikstenen zijn 100% natuurlijk en zorgen voor een goede waterhuishouding in de plantenbakken. En dunne laag van 2 tot 3 cm is al voldoende of een mooi effect te bereiken.
 

Tuin / borders

Tuin / borders 

Nocciolo perzikstenen zijn buitengewoon decoratief in bloemenborders, langs de vijver of in de kruidentuin. Een laag van ruim 5 cm heeft al een sterk onkruid-remmende en slak-werende werking. Bovendien voorkomen de Nocciolo perzikstenen uitdroging van de bodem: onder de perzikstenen ontstaat een gezonde microcultuur. Indien mogelijk is het gebruik van anti - worteldoek aan te bevelen. Uiteraard verwaaien de Nocciolo perzikstenen niet, spoelen niet weg, schimmelen of rotten niet en zijn niet belastend voor het milieu.
 

Wandelpaden

Wandelpaden 

Voor wandelpaden in de tuin zijn de Mixpack bij uitstek geschikt, zeker in combinatie met anti-worteldoek. De geweldige sierwaarde in combinatie met de stabiele ligging is een genot voor het oog. De flexibiliteit van anti-worteldoek geeft de mogelijkheid te variëren met de breedte van de paden en afwisselende mooie bochten te maken, waardoor de tuin een natuurlijk en organische uitstraling zal krijgen.  Uiteraard verwaaien de Nocciolo perzikstenen niet, spoelen niet weg, schimmelen of rotten niet en zijn niet belastend voor het milieu. Ook op blote voeten is het prettig lopen over een pad van Nocciolo perzikstenen.