Bent u werkzaam als (ecologische) tuinarchitect en wilt u voor uw klanten de vertaling maken naar
duurzaamheid, zonder schoonheid en gemak uit het oog te verliezen?

En wilt u gaan voor een unieke, chique en rustige uitstraling? Dan zijn onze perzikstenen, hazelnootdoppen en abrikozenpitten absoluut een aanrader. Onze producten zijn enorm divers toe te passen op tuinpaden of opritten, in perken, borders en plantenbakken maar ook als spatrand of boomspiegel. Ze staan prachtig op daken, solitair of als onderlaag voor sedum maar ook in grindschutting panelen. Uitermate goed geschikt dus als vervangers van de traditionele producten als bestrating, grind, boomschors, houtsnippers, cacaodoppen en kokosnoot schillen.

De vele (duurzame) voordelen van onze producten
De duurzame producten van Nocciolo passen uitstekend in de natuurlijke maar onderhoudsvrije tuin. Wij zien veel klanten met een ruim hart voor duurzaam. Maar ook met een dilemma Hogere leeftijdsgroepen met minder of geen behoefte aan onderhoud, de jongere gezinnen met veel aandacht voor kinderen en werk. Perzikstenen gaan 30+ jaar mee en vergen weinig onderhoud doordat ze niet rotten, schimmelen of last krijgen van algenaanzet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld grind, boomschors, houtsnippers, waarvan de laatste ook veel aanvulling vragen.

Niet alleen gemak, maar ook duurzaamheid speelt in deze tijd een grote rol. Ook hier sluit de perziksteen perfect bij aan. Vanwege de lange levensduur is er voor een vierkante meter perziksteen maar één transportbeweging nodig in 30 jaar tijd. Dit levert weer een aanzienlijke reductie in CO2 op! Ter vergelijking: voor 30m² gebruikt u 1 kuub perziksteen tegen c.a. 3 kuub schors. Schors vraagt ongeveer 25% per jaar aanvulling. Dit is bijna een kuub per jaar. Anders gezegd voor 1 kuub perziksteen gebruikt u in 30 jaar al snel 20 kuub schors.
Daarbovenop komt nog eens dat perzikstenen CO2 opslaan met maar liefst 1,6kg CO2 per kilo perziksteen.

Voor grind en steen moeten groeves worden opgeblazen om zo natuurlijke grondstoffen uit de aarde te halen. Een perzik, hazelnoot en abrikoos zien we daarentegen elk jaar weer terug groeien.

Zoals aangegeven zijn ons producten onderhoudsarm in gebruik en veelzijdig in te zetten. Zo zijn ook nog eens isolerend voor uw bodem. Omdat ze niet opwarmen laten ze geen warmte door en droogt de grond niet uit tijdens warme dagen. Het resultaat is minder waterverbruik en de beplanting blijft langer van vocht voorzien.

Binnen bepaalde gemeentes in Nederland mag je maar één verharde parkeerplek hebben. Deze trend is overgewaaid vanuit België waar dit landelijk bepaald is. Ook grind wordt als verharde parkeerplaats gezien. Voor perzikstenen geldt dit niet. Ze zijn daarom uitstekend toe te passen voor dit doel.

Samenvatting van de vele voordelen van de Nocciolo producten

– Lange levensduur (30+ jaar)
– Onderhoudsarm
– Rot en schimmelt niet
– Waait en spoelt niet weg
– Heeft een chique uitstraling
– Voor alle toepassingen te gebruiken. Van oprit tot borders en plantenbakken. Functioneel en decoratief.
– Mede dankzij de lange levensduur erg duurzaam.
– CO2 opslag en reductie
– Bescherming van de planten tegen extreme hitte en vorst

Bent u (ecologische) tuinarchitect of tuinontwerper? Neem dan contact met ons op!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame en natuurlijke producten voor in de tuin en om het huis. Wij leveren aan particulieren maar fungeren daarnaast ook als groothandel voor hoveniers, tuinarchitecten, groen dak specialisten en andere groenprofessionals. Wij leveren onze producten binnen 2 dagen, of op een door u gewenst moment, op locatie bij uw klant. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of heeft u vragen over onze producten? Wat ons betreft gaat er niets boven persoonlijk contact! Snel, interactief en meedenkend: precies waar u als professional behoefte aan heeft. Bel ons op + 31 (0)6 55 405 370 of neem contact met ons op.

bestrating pand