Traditioneel worden tuinpaden vaak aangelegd
met tegels, grind, houtsnippers, boomschors of cacaodoppen.

Het nadeel van deze traditionele materialen is dat u elk jaar bezig bent met het verwijderen van algen, mossen en onkruid of vervelender nog, het waait gewoon weg en er ligt niks meer. Wilt u liever een onderhoudsvrij tuinpad aanleggen dat bovendien armer en natuurlijker oogt? Nocciolo laat u kennismaken met perzikstenen. Het grote voordeel van dit product is niet alleen dat het uw tuin een prachtige, elegante uitstraling geeft én onderhoudsvrij is, maar ook dat u er jarenlang van kunt genieten. Eenmaal gelegd heeft u minstens 30 jaar plezier van uw fraaie tuinpaden!

Welk van onze producten sluiten goed aan bij de behoefte van een tuinpad?
Dat zijn met name de halve perzikstenen (mix) en gekneusde perzikstenen (shell). Uiteraard adviseren wij er een worteldoek onder te leggen. Een non-woven 150 grams doek zorgt voor een zeer stabiele ondergrond. De perzikstenen zullen zich vastzetten in de structuur van het doek. Dit geeft een zeer prettig loopcomfort. Dit geldt ook voor de abrikozenpitten alleen hebben deze van zichzelf een net wat gladdere en minder harde structuur.

Product tip bij deze toepassing: Halve perziksteen (Mix) , Gekneusde perziksteen (Shell) & Perziksteen granulaat, eventueel Abrikozenpitten

3 tips voor uw tuinpad:
– Leg de perziksteen of abrikozensteen altijd op een “zachte” ondergrond zoals afgetrild zand of aarde.
– Gebruik tussen de zachte ondergrond en het product een worteldoek. Dit kan in principe elk worteldoek zijn, maar wij adviseren een non woven gronddoek (150 grams) / drukverdeeldoek / anti-worteldoek. Dit zorgt voor stevigheid, waterdoorlating, behoud van het product en een onderhoudsarme ondergrond.
– Gebruik een kantopsluiting / borderrand / tuinrand om de perzikstenen en abrikozenpitten mooi af te scheiden en een speels effect te creëren.

Een natuurlijke ondergrond voor uw tuinpaden? Kies Nocciolo!
Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame en natuurlijke producten voor in tuinen en op opritten, maar ook in schuttingen en als dakbedekking op platte daken. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze producten altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame en 100% natuurlijke producten en wilt u meer informatie? Bekijk onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Natuurlijke tuinpaden met de producten van Nocciolo

U wilt een mooi onderhoudsvrij tuinpad aanleggen. Voor welke Nocciolo producten kunt u dan het beste kiezen? Een overzicht:

Perziksteen

Allereerst bieden wij de perziksteen, ofwel perzikpit aan. Het gaat hierbij om de hardhouten kernen van de perzik. Perzikstenen rotten en schimmelen niet en nemen geen vocht op, waardoor er geen algvorming ontstaat. Perzikstenen staan bekend om hun robuustheid, enorm lange levensduur en de bijdrage aan CO2 reductie. Door een perzikstenen tuinpad aan te leggen draagt u direct een steentje bij aan een beter milieu!

Hazelnootdoppen & abrikozenpitten

Deze producten, met hun diepbruine en zachte witte kleur, kunnen gebruikt worden voor tuinpaden, maar zijn wat minder geschikt om intensief te belopen. Bent u van plan uw tuinpaden veel te gebruiken? Kies dan voor de perziksteen als ondergrond en gebruik onze hazelnootdoppen en abrikozenpitten als mooi contrast in uw borders, plantenbakken of als strooigoed.

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp