Veel
Gestelde vragen

 • Het zijn alle 3 restproducten uit de fruit/vrucht verwerkende industrie. De perziksteen is letterlijk de hardhouten kern van de perzik, de abrikozen schaal is de hardhouten schaal van de abrikozenpit en de hazelnoot dop is de buitenzijde van de hazelnoot.

 • Onze producten zijn eindproducten. Als voorbeeld, perzikstenen worden ook gebruikt in de vliegtuig – auto industrie en cosmetica.

 • Onze producten zijn een alternatief voor boomschors, houtsnippers, cacaodoppen, grind, schelpen en zelfs voor bestrating. Perzikstenen zijn ook te gebruiken op platte daken als isolatie en bescherming. Evenals vulling in perziksteenschuttingen. Al onze producten zijn duurzaam en gericht op levensduur, waterdoorlatendheid en lage milieu belasting.

 • Perzikstenen zijn zwaarder dan water en worden tevens op platte daken gelegd. Deze blijven goed liggen in weer en wind. Op de bodem zijn de hazelnoot doppen en abrikozen schalen gelijkwaardig aan de perzikstenen.

 • Het is niet noodzakelijk en hangt van de toepassing af. Wel is het de meest onderhoudsarme oplossing. Bij toepassingen zoals opritten en wandelpaden is het wel aan te raden. Hierdoor ben je onderhoudsarm en blijft je product langer goed.

 • Het product rot en schimmelt niet.

 • Door de juiste laagdikte in de border te gebruiken sluit u het licht af. Een belangrijk element voor onkruid om te kunnen groeien. Snippers en schors verteren en vormen daarbij humus, verzuren de bodem en bevorderen onkruid groei. Perzikstenen liggen meer dan 30 jaar, verteren niet en hoef je dus niet aan te vullen en je mist de arbeid en onkruid rijke bodem.

 • In de volksmond noemt men het de perzikpitten. Dat is logisch omdat het uit de vrucht komt. Alleen zit de perzikpit (het amandeltje) nog in de steen. Een perzik is dan ook een steenvrucht!

 • Nee hoor, u hoeft zich geen zorgen te maken. We horen vaker dat mensen zich zorgen maken omdat er verhalen rond gaan over giftigheid van perzikpitten en abrikozen pitten. Gekneusde perzikstenen, halve perzikstenen en abrikozen schalen zijn allemaal open en de pit is nauwelijks meer aanwezig. De hele perzikstenen zitten dicht en de pit is allang uitgedroogd. De pit van de abrikoos wordt gegeten als alternatief medicijn tegen sommige soorten kanker. Hierin zit cyanide. Er zijn verhalen rondgegaan dat mensen meer dan 150 pitjes eten en daar niet lekker van worden. Dit is dan ook niet zo gek.

  Soms worden onze producten ook door de war gehaald met cacaodoppen. Aangezien de cacaodop verwant is aan chocolade. En chocolade giftig is voor honden. Dit is bij onze producten dus geen probleem.

 • Perzikstenen zijn op veel meer manieren goed te gebruiken door de hardheid, verschillende fracties en gewicht van het product. Denk aan opritten, wandelpaden, platte daken, schuttingen en eigenlijk alles op de bodem in de tuin. Onze abrikozen schalen en hazelnoot doppen worden met name gebruikt als af strooimiddel rond planten en decoratie. Abrikozen schalen en hazelnoot doppen zijn dan ook minder geschikt om regelmatig over heen te lopen of rijden, ook van platte daken zullen ze weg waaien. Het heeft alle 3 andere toepassingen!

 • Half verharding is een enigszins harde laag voor uw ondergrond waar water gewoon doorheen gaat. Tegels en klinkers vallen onder verharding, onze producten onder half verharding. In België geldt grind ook als verharding. Daar mag vaak bij nieuwbouw maar één parkeerplaats verhard zijn. De perziksteen is dan een goed ‘groen’ alternatief. Ook binnen Nederland zie je dit steeds meer gebeuren. Wateroverlast neemt de overhand en half verharding wordt steeds meer vereist.

 • Ja dat zijn ze. In de shop vindt u alle verpakkingseenheden. Wij gaan uit van 3,5 cm laagdikte en zo worden de eenheden verzonden. Wij kijken naar de meest efficiënte verpakkingsvorm en bijbehorend transport. Dit gaat met een extern bedrijf.

 • Perzikstenen gaan meer dan 30 jaar mee. In deze periode hoef je ze niet te wassen zoals je dat bij grind wel eens in de zoveel tijd moet doen. Grind verpoederd en vormt hiermee vruchtbare mineraalstoffen, een bodem voor onkruid groei. Ook algen groei maakt bij onze producten geen kans waardoor de vruchtbare bodem voor onkruid ook wegblijft. Super onderhoudsarm dus. Ook zijn perzikstenen een stuk duurzamer op vele manieren. Het is een natuurproduct die lichter is om te vervoeren. Ook een stuk minder CO2 uitstoot dus.

 • Perzikstenen zijn waterdoorlatend en zwaarder dan water. Het blijft dus goed liggen gedurende regenbuien en harde wind. Bestraten sluit de grond af voor de waterdoorlating en hierdoor moeten we veel beroep doen op ons riool. De kans dat het regenwater niet weg kan tijdens een grote regenbui wordt steeds groter. Door gebruik van perzikstenen kan het regenwater opgenomen worden door de bodem wat beter is voor de natuur!

 • Perzikstenen zijn zwaarder, harder en hebben een gigantische levensduur ten opzichte van boomschors, houtsnippers en cacaodoppen. De perzikstenen blijven meer dan 30 jaar liggen zonder dat het gaat rotten, schimmelen of verwaaien. Houtsnippers moeten eigenlijk elk jaar vervangen worden, boomschors eens in de 2 tot 6 jaar en cacaodoppen moeten ook elk jaar aangevuld worden (als ze nog niet zijn weggewaaid). Perziksteen in uw tuin is een eenmalige aanschaf voor in ieder geval de komende 30 jaar.

 • Perzikstenen zijn bij uitstek geschikt! We adviseren dan de shell (gebroken perziksteen) omdat deze kleiner en compacter is. Dit formaat is perfect voor een mooie chique en waterdoorlatende oprit! Het is ook mogelijk te combineren met onze mix (halve perzikstenen) voor een robuuster uiterlijk. Bestraten is niet meer nodig.

 • Op terrassen is de perziksteen inmiddels niet meer weg te denken. Eenvoudig aan te leggen, relatief lage investering, natuurlijk en een stabiel loopcomfort. U creëert hiermee een lekker zomers zitje met de mooie chique uitstraling van de perzikstenen.

  Met een stevig anti-worteldoek van 150gr/m², goed waterdoorlatend, stabiel en te gebruiken zonder splitmatten. Hieronder vindt u een link naar een aan te raden worteldoek.

 • De hazelnoot doppen en abrikozen schalen zijn uniek in uiterlijk en uitstraling. Deze varianten worden veel gebruikt voor het afstrooien van plantenbakken, borders en andere oppervlakten waar men niet vaak overheen hoeft te lopen.

 • Wat de perzikstenen betreft hebben we 3 soorten.

  • Hele perzikstenen, groot, rond en decoratief. De best geprijsde variant omdat deze geen breekproces heeft doorgaan. Erg mooi op plekken waar u niet elke dag hoeft te lopen of rijden. Denk bijvoorbeeld aan borders, plantenbakken of platte daken. Mocht u er wel overheen lopen is dit geen punt, ze breken niet en zijn keihard.
  • De Shell / gebroken perzikstenen. Deze variant is met opzet machinaal gebroken om een stevigere ondergrond te garanderen voor uw wandelpad, oprit of andere stukken waar veel over heen gelopen of gereden wordt.
  • De Mix / halve perzikstenen. Deze variant is gehalveerd en zit daarmee tussen de hele en gebroken perzikstenen in. Voor veel mensen de perfecte combinatie van uiterlijk en loopcomfort.
 • Wij adviseren een laagdikte van 3,5 cm aan te houden, gemeten op een vlakke bodem. Een dikkere laag is niet nodig. Door een dikkere laag neer te leggen op bijvoorbeeld een wandelpad of oprit krijgt u hetzelfde effect als met grind, het verschuift als u erop loopt of rijdt.

 • Zoals eerder vernoemd adviseren wij een laagdikte van 3,5 cm. Dit houd in dat 1 kuub zak goed is voor ongeveer 30m².
  Een halve kuub is dan automatisch goed voor ongeveer 15m². 300 liter is goed voor ongeveer 9m². U hoeft niet perse één van onze vaste maten te bestellen. Wij leveren per meter nauwkeurig!

 • Wij hebben verschillende leveranciers zowel binnen als buiten de EU. Het komt uit de fruit verwerkende industrie waarna wij het gebruiksklaar maken voor in uw tuinen, schuttingen en op uw dak!

 • Nee onze producten zijn niet chemisch behandeld.

 • Dat heeft te maken met een aantal aspecten. Ten eerste de levensduur is gigantisch! Ten tweede is het een heel stuk lichter in gewicht dan bijvoorbeeld grind, waardoor het transport beter benut kan worden. Als je het vergelijkt met schors, snippers en cacaodoppen wat vaak bijgevuld moet worden, (zie Waarom noemen jullie het perzikstenen en niet perzikpitten?) moet daar ook regelmatig een vrachtwagen voor rijden. Bij perzikstenen is dat niet het geval.

 • Als u een doos besteld wordt deze bezorgd met PostNL. Het is handig als u thuis bent of een briefje op de deur heeft geplakt met instructies.
  Wat betreft grotere bestellingen werken wij met transmission, ze geven per mail een bloktijd op de leverdag. U kunt bij de bestelling op de website een gewenste lever dag aangeven.

  • De Tuinen van Appeltern , een begrip in Nederland. Bijna iedere tuinliefhebber is er geweest of heeft er op z’n minst van gehoord. Hier ziet men vak kennis en nieuwe ontwikkelingen op één plaats. Zeker de moeite waard. www.appeltern.nl
  • -De Floriade Expo 2022 zijn we te zien op perceel 126. Dit is het perceel van Europarcs en liggen.
  • Rozanie’s hof in Veghel heeft de belangrijke paden bedekt met perzikstenen. Een erg mooie creatie. www.bezoekmijntuin.nl/tuinen/rozannies-hof
  • Vanaf januari 2021 in ons product ook te zien in de Botanische tuinen van Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf. Met 80.000 bezoekers in de buiten tuinen is dit een geweldige plek om te zijn. De botanische tuin heeft veel te bieden op onderzoeksgebied en is verdeeld over binnen en buiten tuinen. https://www.botanischergarten.hhu.de/
  • De meeste perzikstenen liggen in particuliere tuinen, vaak ook in het zicht. Om privacy redenen kunnen wij deze niet met u delen.
bestrating pand
pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

 • Perziksteen mix - halve stenen
 • Perziksteen shell - Gebroken stenen
 • Perziksteen heel - Hele stenen
 • Abrikozenpitten
 • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95