Neem contact op

ONZE VERKOOPPUNTEN

   CONTACT INFO:

   Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een samenwerking aangaan? Neem dan contact met ons op!

   • Adres: Heideveldsweg 1, 8339SN Marijenkampen
   • Rob: +31 655405370
   • Sven: +31 620881991
   • Robbert: +31 654676678
   • Email: 

   NEEM CONTACT OP:

   Veelgestelde vragen

   Vind hier uw antwoord op de meest gestelde vragen.

   Wat zijn de perzikstenen, hazelnoten en abrikozen die bij ons te bestellen zijn?

   Het zijn alle 3 rest producten uit de fruit/vrucht verwerkende industrie. De perziksteen is in de volksmond de perzikpit. Het is letterlijk de hardhouten kern van de perzik. De abrikozen schaal is de hardhouten schil van de abrikozenpit. De hazelnoot is de schaal van de noot.

   Waar gebruik ik perzikstenen, hazelnoten of abrikozen voor?

   Onze producten zijn een alternatief voor boomschors, houtsnippers, cacaodoppen, grind, schelpen en zelfs voor bestrating. Perzikstenen zijn ook te gebruiken op platte daken ter isolatie en bescherming, net als in perziksteenschuttingen. Al onze producten zijn duurzaam en gericht op levensduur en waterdoorlatendheid.

   Zijn de perzikstenen, hazelnoten en abrikozen giftig?

   Er bestaat soms verwarring over het begrip “pit”en “steen”. Het hardhouten omhulsel is de steen. In dit hardhouten omhulsel van de abrikoos en perzik zit een amandeltje. Dit amandeltje is de feitelijke pit. De stenen zijn dus niet giftig. Maar er gaan soms uitingen dat de pit gegeten wordt als alternatief medicijn tegen kanker. Een enkele keer zijn er nieuwsuitingen dat iemand in een keer wel 180 pitten ( amandelen) eet en dan vergiftiging verschijnselen heeft.

   Waait het niet weg?

   Perzikstenen zijn zwaarder dan water en worden tevens op platte daken gelegd. Deze blijven goed liggen in weer en wind. De hazelnoten en abrikoos zijn iets lichter van gewicht en hierdoor minder geschikt voor platte daken. In tuinen doen de hazelnoot en abrikoos niet af aan de perzik. 

   Moet ik het gebruiken in combinatie met een anti worteldoek?

   Het is niet noodzakelijk en hangt van de toepassing af. Wel is het de meest onderhoud arme oplossing. Toepassingen zoals opritten en wandelpaden is het wel aan te raden. Hierdoor ben je onderhoudsarm en blijft je product langer goed.

   Wat is de levensduur van de perzikstenen, hazelnoten en abrikozen?

   De levensduur van de perziksteen is ruim 25 jaar. De abrikoos en de hazelnoot zullen iets minder lang mee gaan en op hun beurt een keer bijgevuld moeten worden.

   Hoe dik leg je de bodembedekkers in de tuin en waarom?

   De laagdikte van onze bodembedekkers adviseren wij op 3 a 3,5 cm. Dit is ruim dekkend en hiermee garandeer je het eventuele loop en rij comfort.

   Rot en schimmelt het niet?

   Het rot en schimmelt niet in open lucht. Hou hierbij wel rekening met de laagdikte van 3 a 3,5 cm.

   Hoe zit het met onkruid?

   De perzikstenen zijn een hard en ‘onverwoestbaar’ product. Het rot en schimmelt niet, net als algengroei wat geen kans maakt. Hierdoor heb je een product wat geen voedzame bodem is voor onkruid en wildgroei.