Bent u als lokale overheid of publieke organisatie op zoek naar
een duurzame en kostenbesparende aanvulling op de groenvoorziening op de groenvoorziening?

Om de verduurzaming binnen uw gemeente te verhogen zijn er alternatieven voor de traditionele producten als bestrating, grind, boomschors of houtsnippers. De Nocciolo perzikstenen, hazelnootdoppen en abrikozenstenen bieden dit alternatief.

De perzikstenen hebben een CO2 opslag met maar liefst 1,6 kg CO2 per 1 kg perzikstenen. Dat is dan andere duurzame bodembedekkers, zoals olivijn, opnemen. Overigens heeft olivijn hier duizend jaar voor nodig terwijl de perziksteen de CO2 opslaat gedurende de groei aan de perzikboom.

Ook transport speelt een grote rol in het duurzaamheid aspect.
Om in het kort een beeld te schetsen:

– Voor perziksteen is er in 30 jaar één transport beweging nodig vanuit buitenland.
– Voor boomschors is ongeveer een kwart per jaar aanvulling nodig wat zich vertaald in één transportbeweging per 4 jaar. Dat zijn 7,5 transportbewegingen vanuit buitenland.
– Houtsnippers verteren vaak al binnen een jaar. Hoewel deze lokaal kunnen worden verkregen komen ze ook vanuit het buitenland.
– Voor grind geldt een heel ander besef. Hier zorgt voornamelijk het gewicht voor een ongunstige transportsituatie.
Onze producten verminderen op lange termijn uw kosten (TCO). Waar de perziksteen wordt geplaatst op een anti-worteldoek is geen tot nauwelijks onkruid meer te vinden. Bijvullen en onkruid verwijderen is niet meer nodig.

Samenvatting van de voordelen voor uw organisatie of gemeente:
– Belangrijke bijdrage aan CO2 reductie en CO2 opslag
– Perzikstenen zijn als half verharding 100% waterdoorlatend
– Kostenefficiënt, zeker op de lange termijn
– Eenmalige aanschaf, bijvullen niet nodig door de lange levensduur

Nocciolo als partner in Operatie Steenbreek

Doet u als duurzame gemeente al mee aan operatie Steenbreek? Stichting Steenbreek helpt al meer dan 160 deelnemende gemeenten hun bewoners te enthousiasmeren om samen te vergroenen en hun duurzaamheid te vergroten. Elke gemeente is anders en staat voor verschillende uitdagingen op het gebied van de kernthema’s biodiversiteit, klimaatadaptatie, sociale cohesie en gezondheid. Na aanmelding zal een Steenbreek consulent u helpen met het opstarten van de Steenbreek activiteiten in uw regio. Nocciolo kan met haar innovatieve producten hier ook een belangrijke bijdrage in leveren. Sluit u als gemeente direct aan bij Operatie Steenbreek of neem contact met ons op om te sparren over leuke ideeën!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente?

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame en natuurlijke producten voor in particuliere en zakelijke buitenruimtes. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt. Wij leveren onze producten altijd binnen 2 dagen op de gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of heeft u vragen over onze producten? Wat ons betreft gaat er niets boven persoonlijk contact! Snel, interactief en meedenkend: precies waar u als professional behoefte aan heeft. Bel ons op + 31 (0)6 55 405 370 of neem contact met ons op.

bestrating pand