Waterhoudende plaat

Een slimme oplossing tegen droogte in jouw tuin!
We kennen het allemaal: steeds vaker worden we geconfronteerd met lange periodes van droogte. Dit brengt een nieuwe uitdaging met zich mee: hoe kunnen we water vasthouden tijdens droge tijden, op een natuurlijke en ecologische manier? Gelukkig heeft Nocciolo dé oplossing voor jou!

Onze waterhoudende platen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder rogge, leem, houtvezels en twee natuurlijke bindmiddelen. Wat deze platen zo bijzonder maakt, is hun indrukwekkende waterbergende functie van maar liefst 12 liter water per vierkante meter. Maar dat is nog niet alles! Deze platen bieden niet alleen een oplossing voor de waterhuishouding, maar worden ook ingezet om de plantengroei in jouw tuin te verbeteren.

Waar kun je de waterhoudende platen allemaal voor gebruiken?

Nou, de mogelijkheden zijn eindeloos en zullen jouw groene hart sneller laten kloppen. Of je nu droomt van een prachtige bloementuin, je eigen verse groenten wilt verbouwen of simpelweg een weelderig groen gazon wilt hebben, onze waterhoudende platen kunnen jouw tuindromen waarmaken. Ze zijn bijzonder geschikt voor:

Bevorderen van plantengroei

Onze waterhoudende platen zijn speciaal ontworpen om de groei van jouw planten te optimaliseren. Ze creëren een ideale omgeving voor de wortels, waar ze gemakkelijk toegang hebben tot vocht en voedingsstoffen. Het resultaat? Gezonde, weelderige planten die jouw tuin transformeren in een groen paradijs.
Bekijk de waterplaat in de webshop

Verbetering van de grond

Heb je te maken met problematische grond, zoals zandgronden of gebieden met bodemverontreiniging? Geen zorgen! Onze waterhoudende platen bieden de oplossing. Ze zorgen voor een stabiele en goed doorlatende ondergrond, waardoor de wortels van jouw planten voldoende zuurstof krijgen en water efficiënt wordt vastgehouden.
Bekijk de waterplaat in de webshop

Erosiepreventie

Erosie kan een uitdaging zijn in tuinen, vooral op hellingen of gebieden met slechte bodemstructuur. Gelukkig bieden onze waterhoudende platen een effectieve oplossing. Ze houden de grond stevig vast en voorkomen erosie. De wortels van jouw planten groeien snel door de platen heen, waardoor ze stevig verankerd blijven en jouw tuin intact blijft.
Bekijk de waterplaat in de webshop

Groendaken

Wil je jouw tuin naar een hoger niveau tillen? Onze waterhoudende platen zijn perfect geschikt voor groendaken. Ze bieden een milieuvriendelijke en duurzame oplossing, waardoor je een levendig groendak kunt creëren. Naast het esthetische aspect bieden groendaken ook thermische isolatie, regenwaterretentie en verlengen ze de levensduur van jouw dak.
Bekijk de waterplaat in de webshop

Plantenbakken

Voor liefhebbers van plantenbakken zijn onze waterhoudende platen een ideale ondergrond voor gezonde groei. Ze zorgen voor een goede drainage, waardoor overtollig water gemakkelijk kan weglopen en wortelrot wordt voorkomen. Jouw planten zullen floreren in deze optimale omstandigheden.
Bekijk de waterplaat in de webshop

Met deze diverse toepassingen dragen onze waterhoudende platen bij aan een duurzame en groene leefomgeving. Of je nu moeite hebt met het bewateren van jouw tuin, een liefhebber bent van groendaken of gewoon jouw tuin wilt verbeteren, onze waterhoudende platen bieden de oplossing die je zoekt. Ontdek vandaag nog de voordelen van deze innovatieve platen en geniet zonder gedoe van een weelderige en bloeiende tuin!

Wacht niet langer en laat jouw tuin stralen met onze waterhoudende platen. Bestel ze nu en ervaar zelf het verschil!

pakket groot

Bestel nu
het Nocciolo
proefpakket

Wilt u alvast een beeld krijgen van onze producten? bestel dan het Nocciolo Samplepakket!

inclusief kortingscode t.w.v. 7,95 op uw volgende bestelling

een samplepakket bestaat uit:

  • Perziksteen mix - halve stenen
  • Perziksteen shell - Gebroken stenen
  • Perziksteen heel - Hele stenen
  • Abrikozenpitten
  • Hazelnootdoppen
bestellen € 7,95

Familiebedrijf Nocciolo

Nocciolo is een familiebedrijf wat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame vorm van halfverharding van zowel tuinen, tuinpaden, opritten en parkeerplaatsen maar ook in natuurlijke schuttingen en als dakbedekking op platte daken.

In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze bodembedekkers altijd binnen 2 dagen op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame bodembedekkers en wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Sven

Sven Hazekamp

Rob

Rob Hazekamp

Nellke

Nelleke de Ligt - Hazekamp

robbert

Robbert Hazekamp