Een oprit bestraten of aanleggen wilt u zo praktisch mogelijk doen.
Maar de oprit mag ook echt onderdeel uitmaken van uw tuin.

Met de unieke producten van Nocciolo geeft u uw oprit een prachtige natuurlijke look die waterdoorlatend is en heel lang mooi blijft. Het bijzondere van onze perzikstenen is dat ze uw oprit niet alleen een warme en chique uitstraling geven, maar dat ze bovendien een enorm lange levensduur hebben (30+ jaar), regenwater doorlaten en een belangrijke bijdrage leveren aan CO2 door CO2 opslag.

 

 

 

 

3 tips voor uw oprit bestrating:
– Leg de perziksteen altijd op een “zachte” ondergrond zoals afgetrild zand of aarde. Leg ze nooit rechtstreeks op puin en steen.
– Gebruik vervolgens een worteldoek/gronddoek of honingraat matten. Dit kan in principe elk worteldoek zijn, maar wij adviseren een non-woven gronddoek (150 grams) / druk verdeeldoek / anti-worteldoek. Dit zorgt voor stevigheid, waterdoorlating, behoud van het product en een onderhoudsarme ondergrond.
– Gebruik een kantopsluiting / borderrand / tuinrand om de perzikstenen mooi af te scheiden en een speels effect te creëren.

De vele voordelen van perzikstenen als duurzame oprit bestrating

Naast hun elegante uiterlijk, waterdoorlatendheid en duurzame karakter bieden perzikstenen nog een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van veelgebruikte oprit bestratingen, zoals klinkers of grind. Allereerst trekken perzikstenen geen algen aan en ontstaat er dus géén groene aanslag. U bespaart uzelf jaarlijks veel tijd aan schrobben, spoelen en schoonspuiten en hoeft uw oprit niet meer te behandelen met milieuonvriendelijke middelen. Ook onkruid krijgt geen kans bij een perzikstenen oprit, zeker als u de ondergrond met worteldoek of gronddoek bedekt.

Met name de halve perziksteen (mix) en gekneusde perzikstenen (shell) grijpen goed in elkaar en vormen een stevige, solide ondergrond. U kunt uw oprit dus zonder problemen intensief belopen en berijden. Hoewel het niet direct nodig is, zou u honingraat- of splitmatten kunnen gebruiken om uw perzikstenen oprit nog steviger te maken.

Uw oprit aanleggen met perzikstenen? Kies Nocciolo!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in duurzame en natuurlijke producten voor in tuinen en opritten, maar ook in schuttingen en als dakbedekking op platte daken. In 2005 zijn we experimenteel gaan testen met deze producten. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt voor zowel particulieren als bedrijven. Wij leveren onze producten doorgaans binnen 2 dagen na verzending op de door u gewenste locatie. Bent u geïnteresseerd in onze duurzame en 100% natuurlijke producten en wilt u meer informatie? Bekijk onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

Product tip bij deze toepassing: Halve perziksteen (mix) , Gekneusde perziksteen (shell) & Perziksteen granulaat

bestrating pand