Bent u als (ecologisch) hovenier op zoek naar dat duurzame en unieke element in de tuin?
Dan hoeft u niet verder te kijken! Onze perzikstenen, hazelnoot doppen en abrikozenstenen geven een unieke uitstraling en ontzorgen uw klant.

Onze producten kunnen op vele manieren toegepast worden, zoals op tuinpaden, opritten en in perken, borders en plantenbakken maar ook als spatrand, vijverrand of als boomspiegel. Waar de tot dusver bekende producten zoals schorsen, snippers, cacaodoppen maar ook grind en tegels deze functies vervulden is er nu ook het Nocciolo alternatief.

De vele voordelen van onze producten

Onze natuurlijke bodembedekkers en/of halfverharders hebben een lange levensduur (30+ jaar). Geen rot, geen schimmel en geen alg aanzet. De perzikstenen, abrikozenstenen en hazelnootdoppen isoleren de bodem. Ze zorgen ervoor dat de grond minder snel uitdroogt in de zomer en houden vorst tegen in de winter.

Het unieke visuele aspect is er absoluut eentje om uw klanten te laten zien. Het biedt mogelijkheden die er voorheen niet waren. Qua kleur, in het gebruik maar ook in het onderhoud.

In vergelijking met andere, traditionele bodembedekkers

– Boomschors en houtsnippers vormen na verloop van tijd een voedzame humuslaag op het worteldoek waar zaden in kunnen kiemen en onkruid kan groeien. Dit gebeurt bij de Nocciolo producten niet.
– Op grind vormen zich vaak algen waardoor er een groene aanslag ontstaat. Of ingelopen zand kan vruchtbaar worden waardoor onkruid zich tussen het grind gaat nestelen. Ook dat gebeurt niet bij onze producten. Wat je overhoudt is een incidenteel sprietje hier en daar.

Geef slakken geen kans

In het kader van onderhoud kan het zeer interessant zijn om de perziksteen te gebruiken als anti-slakkenmiddel. Onze ervaring is dat slakken deze ondergrond vermijden vanwege de structuur en het snellen drogen van de toplaag na regenval. Ideaal dus om te gebruiken bij slakgevoelige planten zoals hosta’s. Maar ook onder aardbeienplanten om ervoor te zorgen dat de vruchten niet op de bodemlaag vallen.

Lichtgewicht

De perzikstenen, abrikozenpitten en hazelnootdoppen zijn zeer gemakkelijk te verwerken door het lichte gewicht. Zo wegen perzikstenen maar derde van het gewicht van grind. Erg prettig als u een lange afstand moet afleggen of een dak op moet.

Samenvatting van de vele voordelen van de Nocciolo producten:

– Onderhoudsarm
– Rot en schimmelt niet
– Waait en spoelt niet weg
– Heeft een chique uitstraling
– Voor alle toepassingen te gebruiken. Van oprit tot borders en plantenbakken.
– Functioneel en decoratief.
– Mede dankzij de lange levensduur erg duurzaam.
– CO2 opslag en reductie
– Bescherming van de planten tegen extreme hitte en vorst

Bent u groenprofessional? Neem dan contact met ons op!

Nocciolo is een familiebedrijf dat zich de afgelopen jaren heeft verdiept in deze duurzame en natuurlijke producten voor in de tuin en om het huis. Sinds 2015 zijn we actief op de tuinmarkt. Wij leveren aan particulieren maar fungeren daarnaast ook als groothandel voor hoveniers, tuinarchitecten, groen dak specialisten en andere groenprofessionals. Wij leveren onze producten altijd binnen 2 dagen, of op een door u gewenst moment, op locatie bij uw klant. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of heeft u vragen over onze producten? Wat ons betreft gaat er niets boven persoonlijk contact! Snel, interactief en meedenkend: precies waar u als professional behoefte aan heeft. Bel ons op + 31 (0)6 55 405 370 of neem contact met ons op.

bestrating pand