Diverse toepassingen

#Oprit  

Grind is een veel voorkomende half verharder. Ook op uw oprit. Onze perzikstenen zijn hiervoor het ultieme alternatief. Zoals eerder vermeld hebben wij 3 fracties perzikstenen en onze Shell / gekneusde perzikstenen zijn voor uw oprit perfect. Waterdoorlatend, makkelijk te berijden, springt niet weg onder uw banden en super stevig! Er hoeft geen zwaar werk verricht te worden zoals bijvoorbeeld het scheppen van grind of bestraten. 

#Wandelpaden

Onze gekneusde en halve perzikstenen zijn super geschikt als wandelpad. Ook hier geld dat het 100% waterdoorlatend is. Perzikstenen worden niet vies en geven niet af aan uw schoenen. Mocht u fan zijn om met uw blote voeten door de tuin te lopen en bent u bang dat de perzikstenen te hard zijn, weet dat ze in ieder geval niet heet worden in de zon. Steen en grind absorbeert hitte waar perzikstenen dat niet doen. U kunt altijd gaan voor de mix – halve perzikstenen, deze zijn nog makkelijker te belopen met blote voeten door het grotere oppervlak.  

#Platte daken 

Perzikstenen op platte daken als isolatie en bescherming van uw dak is een veelbesproken onderwerp. Grind en sedum kunnen niet op elk dak gelegd worden in verband met het gewicht. Grind wordt super warm in de zon en dan werkt het juist averechts in de warme zomermaanden. Perzikstenen blijven keurig liggen, waaien niet weg en worden niet heet! Door de vele luchtkamertjes en holle ruimtes tussen de perzikstenen ontstaat de ideale bescherming voor uw dakleer tegen zon! Het verschil is direct te merken in uw huis, garage of andere ruimtes onder het platte dak. 

#Terrassen 

Op terrassen is de perziksteen inmiddels niet meer weg te denken. Eenvoudig aan te leggen, relatief lage investering, natuurlijk en een stabiel loopcomfort. Met een stevig anti-worteldoek van 150gr/m², goed waterdoorlatend, stabiel en te gebruiken zonder splitmatten. Hier vindt u een link naar een aan te raden worteldoek.

#Onkruid en uiterlijk 

Door de juiste laagdikte in de border te gebruiken sluit u het licht af. Een belangrijk element voor onkruid om te kunnen groeien. Snippers en schors verteren en vormen daarbij humus, verzuren de bodem en bevorderen onkruid groei. Perzikstenen liggen meer dan 30 jaar, verteren niet en hoef je dus niet aan te vullen en je mist de arbeid en onkruid rijke bodem. 

Daarnaast, heel belangrijk behoudt de perziksteen z’n uiterlijk en kleur. In de zomer mooi bruin en als het regent iets donkerder, maar zodra het droog is meteen weer de eigen kleur. De abrikoos daarentegen wordt in de zomerdag vrijwel wit in de felle zon. In de winter meer beige. De Hazelnoot heeft een mooie diepbruine kleur en zal op termijn iets vergrijzen. Al met al goed voor een jarenlang plezier. 

Halfverharding tuin

#Plantenbakken 

De plantenbakken van Nocciolo kennen geen maat. Natuurlijk zie je dat er vaker gelijksoortige wensen zijn bij onze klanten. Wilt u ruimte voor een mooie olijf? Of liever een lagere bak met niet al te hoge begroeiing,  wij helpen u graag een eigen en betaalbaar ontwerp te maken. U krijgt het thuis als een bouwpakket, staat snel in elkaar. Naast het verzinken kunt er ook voor kiezen de delen in een beschikbare RAL kleur naar wens uit te voeren. Heeft u vragen over de mogelijkheden en opties, kunt u bellen op +31 655405370 of het contact formulier invullen via deze link. 

#Perziksteen schuttingen   

De schuttingen van Nocciolo zijn smal, 4cm het paneel en 6 cm de paal, eenvoudig op maat te (laten)  maken. Naar wens uit gevoerd in een verzinkte versie of met een poedercoating ( div RAL kleuren) naar wens. Populair is de Cortenstaal kleur, met dezelfde ruwe oppervlakte, maar zonder vieze kleding als je er tegenaan loopt. Hoe lekker is dat met kinderen. 

Bedenk dat in een stadstuin van 6×5 meter deze schutting als ruim 1 m²aan grondoppervlakte scheelt. Dat lijkt niet veel, maar voor het oog is dit gigantisch. 

De perziksteen draagt heel goed bij aan geluid demping van kinder- en verkeergeluid.

In veel gemeentes is nog steeds een hoogte van 180 cm het voorschrift, terwijl de mensen langer worden en de bouwvoorschriften hogere deuren voorschrijven. Wij lossen dit vaak op met een pergola. Vol met blad in de zomer en luchtig in de winter.

De perziksteen schuttingen van Nocciolo zijn net als de plantenbakken in uw gewenste maat verkrijgbaar. Stukken lichter dan de grindschutting (60% lichter) en er is geen fundering voor nodig. U kunt zelf kiezen of u de panelen op houten balken wilt schroeven of netjes wilt wegwerken in verzinkte en/of gepoedercoate u-profielen.

Voor een foto impressie kunt u kijken in onze foto’s(link naar foto’s) naar reeds afgeronde projecten. Ook hebben wij standaard maten ter beschikking. De maten hiervan zijn 180cm hoog, 90cm breed en net als alle andere panelen maar 4cm dik! 

#Aanvullende informatie betreft toepassingen 

Onze producten zijn kindvriendelijk, lichter en minder hard dan bijvoorbeeld grind. Denk hierbij ook aan uw auto of ramen. 

U kunt onze half verharding eigenlijk overal toepassen in uw tuin. Functionele toepassingen als paden, opritten en daken maar denk ook aan het afvullen van planten bakken ter decoratie en isolatie. Hierdoor heeft uw plant minder water nodig omdat de pot mooi is afgesloten. Dit komt mooi uit aangezien water schaarser wordt en de zomers heter. Onze producten zijn 100% natuurlijk en duurzaam, bewust voor u klaar gemaakt om te verwerken in uw duurzame tuin op een manier die u gepast vindt. Heeft u vragen over toepassingen of wilt u tips over het gebruik van onze producten kunt u ons altijd bellen op +316 55405370 of mailen op

Groen daken / Sedum daken

In ons huidig klimaat moeten we goed bij onszelf gaan nadenken welke optie het beste is voor het milieu en wat bijdraagt aan een goede leefomgeving. Groen daken is een ontwikkeling om zeker niet te vergeten! Groen daken staan ook wel bekend onder de naam sedumdaken. 

Groen daken is een item wat steeds meer in de belangstelling komt. Bouwtechnisch vaak te zwaar voor bestaande constructies. Daardoor niet altijd haalbaar. Tevens speelt de investering ook vaak een rol. 

Dit neemt niet weg dat mensen een vorm van isolatie zoeken en zich ergeren aan het uiterlijk van hun dakbedekking. De opwarming van deze daken spelen ook een rol. De perzikstenen van Nocciolo bieden een snelle en effectieve uitkomst. Met een gewicht van slechts 22 kg/m² is dit al snel toepasbaar. Een mooie bijkomstigheid is dat op daken waar zonnepanelen staan de perziksteen het dak koel houdt, waardoor de opbrengst van de panelen hoger wordt. Zonnepanelen behalen namelijk een hoger rendement als de ondergrond koel is. En ook hier speelt het gewicht een rol, want de zonnepanelen hebben ook hun eigen gewicht. 

De perzikstenen zijn snel te leggen. Aan te raden is op een vliesdoek voor alle zekerheid als bescherming voor uw dak, los gestort. Een bekende plaats Hotel Huis ter Duin in Noordwijk was een van de eerste plaatsen waar dit is toegepast. Gezien de ligging aan de kust zegt dit ook iets over de windvastheid. 

Ook in de winterdag biedt het een extra isolatie. Blad wat op uw dak waait zal snel weg zijn. 

Door het ruwe oppervlak van de perzikstenen plakken de natte bladeren niet aan uw dak, en reinigt het zich zelf als het ware. 

Ook waar sedum daken worden toegepast vindt je de perziksteen. Een sedum dak heeft altijd een pad nodig om over te lopen mocht u het dak op moeten. Hier wordt vaak grind gebruikt. Maar zeg nou eerlijk, wat maakt uw natuurlijke groene dak compleet, grind of de natuurlijke perzikstenen? Een ander element om over na te denken is het gewicht, sedum op zich weegt natuurlijk best veel. Om rekening te houden met de belasting voor uw dak zijn de perzikstenen ook een goede uitkomst. 

Perzikstenen worden op sedum daken niet altijd in het zicht gebruikt, maar als vervanger van de kunststof bufferlaag / drainage laag onder het substraat. De perziksteen is een hardhout, zwaarder dan water.

Voor alle toepassingen bodem, schuttingen en daken geldt dat u een geweldige bijdrage levert in de opslag van CO2. 

Hout slaat CO2 op en laat het weer los bij verweren/verteren. Omdat de perziksteen zo’n lang leven heeft 30+ jaar is deze bijdrage natuurlijk een prachtige winst.