Pers aan het woord

TUINVAK, APRIL 2019

Vruchtbare schuttingen

Steeds meer hoveniers beschouwen bodems, schuttingen en daken van perzikstenen als een bijzondere en duurzame oplossing.

De decoratieve perzikstenen van Nocciolo geven tuinen een zeer warme uitstraling. Dit is terug te zien in het toenemend aantal projecten van Nocciolo.

Nocciolo past de perzikstenen voornamelijk toe op bodems. De steen is de hardhouten kern van de perzik en is een duurzaam alternatief voor grind, houtsnippers, cacaodoppen en bestrating.

Soms worden tevens abrikozenpitten toegepast. Deze zijn lichter van kleur en geven het totaalbeeld een wat gladder uiterlijk.

TUINHIER MAGAZINE, SEPTEMBER 2018

Waterdoorlatendheid

Gemeenten stellen steeds meer eisen aan de waterdoorlatendheid. De perziksteen is bij uitstek geschikt om op te rijden en trekt bovendien ook geen algen aan, iets wat bijvoorbeeld bij grind een grote irritatie vormt. Veel grindsoorten verpoederen en geven daardoor nare stofafdrukken in huis. U zult verrast zijn van het geluid van een rijdende auto over een oprit bedekt met perzikstenen! U hoort niet dat harde knarsen zoals van grind, maar een warm geritsel. Doorgaans volstaat een laag Nocciolo perzikstenen van 3,5 cm. Bij opritten en parkeerplaatsen is de ondergrond natuurlijk ook erg belangrijk.